نقاشي هاي قهوه خانه اي آقاسي در موزه رضا عباسي

مدير موزه رضا عباسي درگفتگو با ميراث آريا( chtn) ضمن بيان اين مطلب افزود: حسين قوللر آقاسي مرشد و پيشکسوت تمامي نقاشان قهوه‌خانه بود چراکه وي در ايام گمنامي و در اوج شهرت همواره به خواست مردم عادي نقاشي مي‌کشيده است.

محمدرضا زاهدي در ادامه خاطرنشان کرد:وي در طول دوران زندگي‌خود به خلق آثاري هم چون ايستادگي سالار شهدا ،حسين ‌بن علي و يارانش پرداخت.

اين مقام مسئول در موزه رضا عباسي اضافه کرد: از آثار اين هنرمند مي توان به تابلو‌هاي يا سقاي کربلا، بار يافتن حضرت مسلم خدمت امام حسين (ع) اشاره کرد.

وي ادامه داد: همچنين اين هنرمند تابلوهايي با موضوع شاهنامه و حکايات حکيم توس هم چون تابلو‌هاي نبرد رستم و اشکبوس. حرکت مادر کيخسرو به ايران به تصوير کشيده است.

زاهدي با اشاره به اين که آقاسي در کنار پدرش استاد عليرضا قوللر آقاسي با اين هنر خو گرفت اظهار داشت :او ده سال بيشتر نداشت که نقاشي را شروع کردو بعد از مرگ پدر همراه يار دوران کودکي‌اش محمد مدبر همچنان کارگاه کاشي‌پزي پدر را اداره مي‌کردند.

به گفته اين کارشناس هنري :سرانجام اين نقاش پير در سال 1345 واپسين روزهاي زندگي را در اتاقي کوچک و بي‌نور در ساختمان فرسوده و قديمي بيمارستان ارتش سپري کرد و در همان جا زندگي را وداع گفت.

آقا فتح‌الله قوللر،پسر‌ خوانده‌ي مرحوم حسين آقا که در کودکي يتيم و بي‌سرپرست بود به حسين آقا پناه آورده و نقاشي را از همان ايام فرا گرفت.تابلوهاي او شباهت زيادي به کارهاي حسين آقا دارد و چون امضاي تمامي کارهايش رقم قوللر خورده مي‌شد بسياري را به اشتباه مي‌انداخت. او بعد از مرگ پدر مدت‌ها سرگردان ماند و به کار‌هاي تزئيناتي ساختمان وارد شد./120

انتهای پیام/

کد خبر 1388021813